Hofje

Iedereen kent de bruine monumenten-informatieborden, de letterlijke uithangborden van de rijke historie van een gemeente, streek of provincie. De borden verschenen voor het eerst in de jaren zeventig en waren jarenlang een succes, functioneel en degelijk, value for money. Maar veel van die borden naderen nu langzamerhand het eind van hun houdbaarheid. Ze worden grijs of onleesbaar.

Daarnaast zijn de eisen die er aan de informatievoorziening rondom monumenten gesteld worden veranderd. Opkomend toerisme vraagt bijvoorbeeld vaker om meertaligheid en de opkomst van het internet maakt dat mensen ook op andere momenten de informatie rondom monumenten willen raadplegen. ‘Internet is de start van ieder uitje’ zeggen wij hier.

Hoe gaan wij, de monumentenwereld, gemeenten, grote monumentenbeheerders, daar mee om? Gaan we ieder voor zich het wiel uitvinden met her en der kleine en verschillende projecten? Of kijken we gezamenlijk wat de meest passende oplossingen zouden moeten zijn? Dat is het onderwerp van een nieuwe project dat IVEM dit najaar initieert.

Neem voor meer informatie contact met ons op voor een vrijblijvend overleg.