Marketing voor Archeohotspots

ArcheoHotspots zijn plekken waar het geïnteresseerde publiek kan participeren in archeologisch onderzoek. Mensen kunnen er gratis binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Zo kunnen bezoekers nu op sommige plekken materiaal uit opgravingen sorteren of mee helpen puzzelen met scherven uit bijvoorbeeld een beerput. De bezoekers komen letterlijk in contact met het verleden.

Naast 18 vaste (2019) Archeohotspots zijn er steeds meer tijdelijke, pop-up, Archeohotspots.

Het project ArcheoHotspots.nl wordt gedragen door de Stichting ArcheoHotspots, het Allard Pierson Museum, de AWN Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie, het Mondriaan Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, PAN, DDA, Saxion en de Nationale Archeologiedagen.

Pop-up archeo-hotspot tijdens uitmarkt in Amsterdam